Ole Lindboe om Sorgens Scene

Goddag-optegnelse 6. januar 2014

Ole Lindboe er desværre død, og alt for tidligt. Han lyste altid op blandt mennesker og fik også dem til at lyse. Her er af noget af det sidste han skrev om, en anmeldelse af Sorgens scene i hans tidsskrift KUNSTnr.6/ 2013:

Tandrup og kulturens storhed

Tandrup er en storslået moralist og stridsmand, der i det ene store bogværk efter det andet har talt dunder til kunsten og dens publikum. Han går aldrig i små sko, men fører sig gerne frem med store fagter og drister sig til at tage fat på tilværelsens største spørgsmål. Kunsten tager han  ybt alvorligt, og derfor er han så vigtig at læse. Som nu i hans sidste værk, Sorgens scne, hvor han følger op på en række af de temaer, han vendte i sit store værk, Det oprejstre menneske.

En af hans hovedpointer er, at vi lader værdien penge udhule og erodere en række af de klassiske værdier, vi stolt burde forsvare: Friheden, solidariteten og kærligheden. Men det gør vi bare ikke, tummelumske som vi af penge og andre falske værdier.

Tandrup lægger ikke skjul på, at vi netop i kunsten kan finde nogle af de grundlæggende værdier, vi mangler i det hæsblæsende nutidssamfund, hvor dumheden alt for ofte hersker. Denne bog skal læses med omhu og eftertanke..:

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>