Skabelsen – interview med Leo Tandrup


Om skabelsesprocessen i kunst og liv, også  i forfatterens eget liv.
Om skabelsens frugtbarhed og dybde i kulturen og om dens stivnen i overfladecivilisationer, som den vi i dag lever i.
Om barnet i kunstneren og mennesket som skabelsens nerve
Om hvordan barnets originalitet ødelægges af de fleste voksne
Om muligheden for i dag at skabe en ny frugtbar kultur, fordi vi i leden over pengenes og den vækstgale globaliserings tyranni begynder at lede, sådan som grækerne i 700-tallet før.Kr. med held gjorde midt i den brutale fønikiske middelhavsglobalisering

3 tanker om "Skabelsen – interview med Leo Tandrup"

 1. Hej Leo

  Jeg vil venligt henlede din opmærksomhed på billedhugger Jerry Adder ( slå ham evt. op på LinkedIn) som arbejder i marmor. Han har tidligt været meget inspireret af Michelangelo og haft mange oplevelser af mere metafysisk karakter omkring hans værker. Vi har begge med stor glæde læst din bog “skønhed og gru” og jeg har en fornemmelse af at et møde ville være virkelig interessant. Han bor og arbejder på Sjælland – ude på klandet ved Skibby. Du ville være velkommen til et besøg på værkstedet, hvis du overhovedet er interesseret. Hvis ikke – så ønsker jeg blot held og lykke med dit virke.

  Bedste hilsner John Wulff

 2. Hvor er jeg glad for at gense og lytte til den bedste lærer, jeg nogensinde har haft. Dine tanker og dit virke lever i mig i dag – og jeg er stadig gift med den kvinde, jeg mødte på en uforglemmelig studietur i Firenze tilbage i 2001. Jeg håber du har det godt og befinder dig vel i livet.

  Varme og taknemmelige hilsner
  Frans

 3. Hej Leo, jeg vil hermed give dig en hilsen:
  Vi mødtes kort til receptionen for Johan Benders bog hvor jeg for første gang hørte om “Det oprejste menneske”. Den vil jeg læse! Hvis det har din interesse, vil jeg gerne læse den med et særligt blik for noget som du evt. kan have lyst til at få tilbagemelding om. – Ellers får du bare en hilsen når jeg har læst den. Regner med at tage den med til Indien i 4 uger og melde tilbage når jeg har læst den, formentlig i slutningen af januar. Jeg ved den er meget omfattende, men den rammer meget præcist i emner jeg er optaget af: menneskets udvikling, kunstens udvikling – og historie i et bredt felt. Venlig hilsen Nik Okkels – Johan Benders gamle elev og nuværende ven!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>